Друзі! На час карантину працюємо онлайн та за попереднім записом 0671603616 - viber/telegram.
UA EN
Години роботи: Пн-Пт: 10:00 - 18:00 | Сб: з 11:00-15:00 Нд: вихідний
(067) 160-36-16 (097) 921-52-05
З нами тепліше!
Замовити тур?

Рецептик турецької пахлави

09 квітня 2020г. в 19:31

Привіт! Поки ми на карантині, якраз є час згадати турецькі резорти та смаколики, які завжди є на шведських столах будь-якого готелю - пахлаву.

Пахлава турецька

  • Час приготування: 3 години.
  • Кількість порцій: 5 персон.
  • Калорійність страви: 6590 ккал.
  • Призначення: на святковий стіл.
  • Складність приготування: середня.

Першочергово потрібно розібратися, як приготувати тісто для пахлави турецької – магазинне тут не підійде. Професіонали радять потренуватися з обраним рецептом заздалегідь, оскільки листкова основа дуже примхлива. Всі її складові повинні бути дуже холодними, перш ніж їх змішувати. Після замісу масу теж треба охолодити, а розкачувати – в одному напрямку.

Інгредієнти:

  • борошно – 450 г;
  • вода – 300 мл;
  • масло вершкове – 300 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • горіхи – 350 г;
  • кориця – 1,5 ч. л.;
  • мед – 200 р.

Спосіб приготування:

Зробити тісто з тертого масла, крижаної води (150 мл), холодного борошна, цукру, збитих яєць. Охолоджувати 2-2,5 години.
Поділити на 8 частин, розкачати дуже-дуже тонко.
Складати один лист на одний; чергувати з сумішшю горіхів і кориці. Верхній шар – з тіста. Порізати виріб ромбами.


Через 10 хвилин після випікання полити медовим сиропом (мед+вода), готувати ще півгодини. Температура духовки – 200 градусів.

Смачного вам! 



Сподобалась пропозиція? Бажаєте забронювати або дізнатися більше?
Телефонуйте нашим менеджерам або залиште свій телефон,
і ми Вам обов'язково перетелефонуємо:

(067) 160-36-16, (097) 921-52-05

Я хочу, щоб мені перетелефонували!