Рецептик турецької пахлави
Привіт! Поки ми на карантині, якраз є час згадати турецькі резорти та смаколики, які завжди є на шведських столах будь-якого готелю - пахлаву.
Пахлава турецька
- Час приготування: 3 години.
- Кількість порцій: 5 персон.
- Калорійність страви: 6590 ккал.
- Призначення: на святковий стіл.
- Складність приготування: середня.
Першочергово потрібно розібратися, як приготувати тісто для пахлави турецької – магазинне тут не підійде. Професіонали радять потренуватися з обраним рецептом заздалегідь, оскільки листкова основа дуже примхлива. Всі її складові повинні бути дуже холодними, перш ніж їх змішувати. Після замісу масу теж треба охолодити, а розкачувати – в одному напрямку.
Інгредієнти:
- борошно – 450 г;
- вода – 300 мл;
- масло вершкове – 300 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 2 ст. л.;
- горіхи – 350 г;
- кориця – 1,5 ч. л.;
- мед – 200 р.
Спосіб приготування:
Зробити тісто з тертого масла, крижаної води (150 мл), холодного борошна, цукру, збитих яєць. Охолоджувати 2-2,5 години.
Поділити на 8 частин, розкачати дуже-дуже тонко.
Складати один лист на одний; чергувати з сумішшю горіхів і кориці. Верхній шар – з тіста. Порізати виріб ромбами.
Через 10 хвилин після випікання полити медовим сиропом (мед+вода), готувати ще півгодини. Температура духовки – 200 градусів.
Смачного вам!
Сподобалась пропозиція? Бажаєте забронювати або дізнатися більше?
Телефонуйте нашим менеджерам або залиште свій телефон,
і ми Вам обов'язково перетелефонуємо:
(067) 160-36-16, (097) 921-52-05
Я хочу, щоб мені перетелефонували!